logo-mini logo-mini
image
Recursos del parcRamaderia

Informació a:

Oficina de Turisme d'Ordino
+376 878 173

Es considera la ramaderia com una activitat tradicional imprescindible per al manteniment de la qualitat de les pastures d’alta muntanya, que influint en la distribució i existència d’algunes comunitats vegetals, afavoreix la biodiversitat. És per aquesta raó que el Parc natural fomenta aquesta activitat.

Mitjançant el document de La Taba d'Ordino es regula l’aprofitament de les pastures comunals de la parròquia i, en particular, les situades als límits del Parc natural.

Al Consell de la Taba, que té lloc el dimecres abans de la setmana de Carnaval, es determinen les rutines i les dates a les quals el bestiar gros (vacada i eugassada comunal) i el bestiar menut poden entrar i sortir del Cortó de Sorteny, els límits del qual se situen íntegrament en el territori del Parc natural.

L’òrgan de gestió presenta al Consell de la Taba una proposta de gestió de l’aprofitament de les pastures comunals del Parc natural, amb la consulta prèvia als representants de l’Associació de Pagesos i Ramaders de la parròquia