logo-mini
logo-mini
Equipaments

Visita'ns Equipaments

Centre de natura

Aquest centre es troba al poble de la Cortinada. És molt recomanable visitar el centre de natura abans d’arribar al Parc. Durant el recorregut interactiu podreu veure com es van formar els Pirineus i els tipus de roques, vegetació i fauna que trobareu a la muntanya i al parc. L’entrada és gratuïta i molt recomanable per les famílies amb nens.

Llegeix més...


Caseta d’informació del parc

A l’aparcament del parc hi ha una caseta d’informació al visitant equipada amb WIFI i servei de venda de begudes fresques.
El guia de muntanya et us donarà tota la informació necessària per tenir gaudir d’un dia espectacular al parc.
Podeu pots adquirir llibres temàtics de natura, fauna i flora, com mapes de la zona.

Horaris d’obertura:

Del 27 juny al 30 d'agost, de 8:30h a 16:30h
Del 31 d'agost al 13 de setembre, de 10:00h a 16:30h
(+376) 726512

Fora de la temporada d’estiu podeu fer les vostres consultes a l’oficina a ot@ordino.ad


Aparcament

És un aparcament a l’aire lliure i gratuït amb 50 places per a vehicles i dues per a minusvàlids.
A l’hivern, es redueix el número de places a causa de l’acumulació de neu.


Jardí botànic

El jardí botànic es troba a uns 20 minuts seguint la pista que surt des de la zona d’aparcament, que es el punt d’accés al parc natural de la vall de Sorteny.
És un jardí botànic d’uns 800 m2 que ens presenta prop de 300 espècies de flora classificades per hàbitats com les zones de prats de dall, les megafòrbies, les de prats alpins, les de les tarteres, les plantes comestibles i les plantes medicinals. Aquestes dos últimes són les més conegudes i fotografiades del Jardí.

Destaquem les plantes endèmiques dels Pirineus com, l'aster del Pirineu (Aster pyenaeus), la gençana de Burser, (Gentiana burseri), el salze (Salix reticulata), l'orella d'ós (Ramonda myconi), altres de gran interès són: l'Astragalus penduliflorus, la saxífraga de fulles rodones (Saxifraga rotundifolia), i la flora d’ús tradicional com, la salsafraja (Peucedanum ostruthhium), l'àrnica (Arnica montana), i el coscoll (Molopospermum peloponnesiacum).

La millor època per visitar el jardí botànic i descobrir els diferents colors de les seves flors és durant el període de floració que el podríem acotar des de finals de juny a finals de juliol, tot i que hi ha plantes que floreixen al mes d’agost.


Els Estripagecs

Estripagecs és un conjunt escultòric format per cinc tòtems de grans dimensions, creat pel artista andorrà Pere Moles, que prenen la forma de cinc estripagecs (barrots metàl·lics amb punxes laterals irregulars que es col·loquen a les finestres per evitar que hi entri ningú; el nom ve de la seva funció, estripar els “gecs” dels lladres). Formen part del patrimoni cultural i arquitectònic d’Andorra, i són rèpliques exactes d’estripagecs de la parròquia d’Ordino.

L’element del tòtem és un objecte, ésser o animal sobrenatural, que en les mitologies d’algunes cultures es pren com emblema del poble o de l’individu.

Aquest pot incloure una diversitat d’atributs i significats. En el totemisme, al igual que en el Land Art, s’entén també com una relació simbòlica entre la natura i el ser humà.